40 ÉV TAPASZTALAT

A FIBROSTIR gyártásakor polisztirén kristályokat adalékanyagokkal és egy hőre táguló gázzal - mely nem tartalmaz sem CFC-t sem HCFC-t - keverik össze, aminek hatására ellenőrzött hőmérsékleten és magas nyomáson egy folyékony masszát alakítanak ki. Ezt az olvadt anyagot habosítással lemezzé formázzák, majd a piac igényeinek megfelelően megmunkálják.

FIBROTERMICA HUNGARY

A Fibrotermica Hungary Kft. Extrudált polisztirol lemezt gyárt, melynek neve FIBROSTIR. A FIBROSTIR egyrétegű, illetve többrétegű kiváló hőszigetelő képességű türkiz színű lemez, alkalmazható mind egyéni mind ipari felhasználásban.

A legfontosabb tulajdonságai a következők:

FIBROSTIR

A FIBROSTIR alacsony testsűrűségű termék, könnyen megmunkálható, nem esik szét, nem penészesedik. A beépítés fázisában a szokásos általános vágóeszközökkel vágható, megkönnyítve ezzel nagy mértékben a felhasználást.

A legfontosabb jellemzője a FIBROSTIR-nek az alacsony hővezetési képesség, mellyel jelentős mennyiségű energia takarítható meg. Minimális vízfelvétel és nagymértékű párazáró képesség. Ezek a jellemzők a homogén sejtszerkezetnek a speciális felületkiképzésnek köszönhetőek.

JELLEMZŐK

Nyomószilárdság
A homogén sejtszerkezetének köszönhetően, a FIBROSTIR nyomószilárdsági értékei igen jók. Ezért födémekben és lapostetők hőszigetelésénél egyaránt alkalmazható.

Mérettartás
Mivel a FIBROSTIR mérettartó, ezért jól alkalmazható építőelemek gyártásakor.

Tűzvédelem
A habosítás során hozzáadott tűzgátló adalékoknak köszönhetően a FIBROSTIR önkioltó hatású, nem “vezeti” a tüzet.

MAGYARORSZÁG

A Fibrostir-t nem károsítja a csapadék (eső és a jég), azonban ajánlott fedett helyen tárolni, mert a zsugorfóliás csomagolás- habár UVA- álló - az idő múlásával károsodik, így nem tudja elégségesen garantálni a termékek védelmét. Javasoljuk továbbá, hogy a Fibrostir-t gyúlékony anyagoktól elkülönítve tárolják. A felhasználási hőmérséklet nem mehet tartósan 75 oC fölé.

Figyelmeztetés: a Fibrotermica kizárólag a termék minőségére vállal felelősséget, a felhasználásra már nem, tekintve, hogy a termék beépítésekor és használatakor nincs jelen.