Bemutatkozunk

A Fibrotermica 40 év tapasztalatát gyűjtötte össze a szigetelőanyag gyártás területén és ennek következtében az egyik legnagyobb névvé vált ebben a szakmában. A vállalkozást 1968-ban indították Olaszországban ásványgyapot gyártással valamint aktív részvétellel a szigetelő anyag kereskedésben egy hatékonyan szervezett kereskedelmi hálózattal Olaszországban és a szomszédos államokban.

Az Fibrorock márkanevet viselő ásványgyapot termékeket elsősorban hő és hangszigetelésre használják valamint tűzbiztonsági szigetelésre nemcsak az építőiparban hanem egyéb ipari, hajóépítési és mezőgazdasági ágazatokban a görög és más országok piacán. 2002-ben egy extrudált polisztirolt gyárat építettek Görögországban a Korinos-Pieriai régióban.

A Fibrotermica új termékének a neve Fibrostir XPS. Sárga színű extrudált polisztirol lemezek rendkívül jó tulajdnságokkal rendelkeznek és kiváló minőséget képviselnek. A Fibrostir XPS lemezek egy technikailag fejlett automata gyártósoron készülnek szigorúan ellenőrzött nyomás és hőmérsékleti körülmények között. Az egész gyártás folyamán a szigorú minőség-ellenőrzés a jellemző. Ennek következtében a kiváló minőség és stabilitás biztosítja termék technikai és egyéb tulajdonságainak megőrzését. Ugyanakkor az összehasonlíthatatlanul jó hővezetési tényező (lambda) garantálja egy életen át tartó szigetelési tulajdonságokat.

A Fibrostir XPS szigetelő lapokat elsősorban szigetelésre használják építkezéseken, iparban, szállítmányozásban valmint a mezőgazdaságban Görögországban és külföldön. A létesítést követő években a cég gyors fejlődést produkált ami a felkészültségben és a kor szinvonalának megfelelő eszközök és technológia alkalmazásában nyilvánult meg. 2003-ban telepítették az első gyártósort Görögországban. Fokozatosan háromra növelték a gyártósorok számát 2007-ig, következésképpen ez lett a legnagyobb kapacitású XPS-t előállító gyár. A harmadik gyártósor képes előállítani speciálisan kasírozot termékeket is amelyre az igény minden évben növekszik kombinálva a szigetelőhabot más anyagokkal. Ezek a termékek rendkívül jó ár-érték aránnyal rendelkeznek.

2007-ben a Fibrotermica Hungary Kft és a Fibrotermica Bulgaria nevű leányvállalatokat létesítették Magyarországon és Bulgáriában. Ezek célja, hogy speciális szigetelő anyag gyártása valamint a standard Fibrostir XPS és Fibrorock termékek terjesztése a lehető legtöbb országban. A Fibrotermica Hungary Kft célja, hogy egy széleskörű eladási hálózatot építsen ki Magyarországon és a környező országokban, lépést tartson a piac növekvő igényeivel úttörő jellegű termékek gyártásával. A legfontosabb szempont, hogy itt nemcsak igéretekről van szó hanem a leghatékonyabb szigetelés biztosítása az örökkévalóságnak.